Jeg siger det bare.

I dag skal vi snakke om reklamer, jeg ikke forstår, for måske er der nogen af jer, der kan opklare mysterierne for mig, og så er jeg fri for at begynde at klø i forståelsescentret, hver eneste gang, de ruller over skærmen. Jeg er sikker på, at der er mange, mange flere end de to, jeg har tænkt mig at hive frem, men nogen reklamer er SÅ dumme, at de bare skal ties ihjel. (Ja, Nykredit. Jeg taler til jer.)
Den første af de uforståelige er Kohberg. Ikke så meget deres reklame, egentlig, men mere deres nye pay-off (hedder det det? Her må fagkundskaben enten lige hjælpe eller bære over):
”Bager med fuldkorn”
Hvad sker der lige med den grammatiske form? Hvorfor skriver de ikke ”Bagt med fuldkorn”. Det giver da ingen mening det der, gør det?
Eller kan det finde på at være navnet på den kendte, indianske bager, der har udviklet opskriften?
Den anden reklame er Maggi Juicy Chicken. Igen er jeg ude efter deres pay-off (Aj, sig det lige. Hedder det det? Sgu da lidt irriterende, hvis det er helt forkert, og jeg bliver ved med at sige det.)
“It’s huggin’ good”Nu spørger jeg – og jeg spørger virkelig, fordi jeg er i tvivl – men er det ikke sådan et ”haHA! Det troede du nok lige, at vi sagde ’fucking’, hva!?”-trick? Er det ikke? Eller er det noget, som alle, der har haft perifer berøring med USA ved, at man siger over there? I så fald: Bare afbryd læsning her (og send mig en mail med forklaring, tak) Men hver eneste gang jeg ser den, bliver jeg virkelig forstyrret af, at jeg ikke kan komme i tanke om noget, der virker længere fra en verden, hvor man siger ’fucking’ end den gule, tyske plastikfamilieidyl, de forsøger at tegne et billede af.
Måske er reklamebranchen blevet helt, helt anderledes og revolutioneret, siden jeg gik på handelsskolen (ikke utænkeligt), men dengang snakkede man meget om, at reklamerne skulle repræsentere noget, som forbrugeren enten kunne eller gerne ville identificere sig med.
Og jeg har altså ikke tænkt mig at komme tilbage fra barsel, hvis det, vi alle sammen gerne vil være nu, er stilforvirrede native americans med hang til turban og tivolihypnose.

Published by

15 Replies to “Jeg siger det bare.

 1. *GGG* Indianernavn – ja det må det da være. Og hvad Maggi angår så er regel nummer 2 i handelshøjskolen (tror jeg, for jeg har ikke gået der selv), at det handler om at aflede opmærksomheden fra det, der ikke tåler opmærksomhed. Fx i dette tilfælde, at produktet i bedste fald minder om en pulveriseret buillonterning, som man høvler ned i en stegepose sammen med et stk fjerkræ?

 2. Jeg ved altså heller ikke rigtig hvad jeg skal synes om, at en kylling er "juicy" – det lyder lidt som om den ligger sin egen salmonellasaft…

  Men bortset fra det, går man virkelig glip af de der talk of the town-Nykredit-reklamer, når man ikke har et tv. Hvad er det for noget?

 3. Hvad angår Kohberg-reklamerne, så forstår jeg det som "Kohberg bager med fuldkorn". Men alle ved jo at det er Kohberg vi taler om, derfor sparer vi på ordene og siger bare "bager med fuldkorn".
  Men måske tager jeg fejl, og så er det bare et herre-fedt indianernavn. 🙂

 4. Jeg tror at Kohberg er ude i noget association. Fuldkorn er stærkt, sundt og godt. Det er de de bager med.
  Eller noget…

  Den anden; den er jo tysk – eller noget – tror ikke der er nogle bagtanker. Det er bare SÅ sødt (bvadr!)

 5. Speaking of sære navne/reklamer, så har jeg alle dage været fuld af forundering over Knorr Fond Du Chef. For når speakeren siger det, så lyder det grangiveligt så Knorr Funky Shit.

 6. Haha – godt indlæg. Har du fundet pointen i Arla og deres "i pagt med naturen" reklamer? Indtag nogle af vores mælkeprodukter og få rablende hallucinationer. Det er da gak gak.

  PS! Jeg synes Nykredit er sjåw. Tøhø.

 7. – jeg er personligt stor fan af reklamerne for PostalGold. Send os dit uønskede (uønskede?!!!) guld, og vi sender de penge retur, vi vurderer, du skal have.
  Skulle man ikke overveje at lave 'PostalMoney': Send mig dine uønskede penge, så sender jeg nogle fine d-mark tilbage.

  Men hey, den dér Maggi-reklame. På hvilket sprog kan man sige 'jeg hjælper' som den lille dreng uden overhovedet at bevæge læberne?

  Lige pt. er jeg dog for glad til for alvor at blive forarget over reklamer – sådan er det, når ens speciale bliver bedømt til i den grad at være bestået!

 8. Jeg kan godt lide indianer-teorien. Den vil jeg holde mig til.

  Ellers har jeg forlængst opgivet at forstå Red Bull reklamerne, med de små tegnefilm. Det er som om de der reklamefolk slet ikke ved, hvad der er sjovt. De burde spørge mig istedet.

 9. Jeg synes, det er værre, når de ligefrem taler i mod produktet. Fx. reklamen hvor moren har hold i nakken – og hun skal smører sønnens madpakke.
  Sønnen: "Den er ikke nice" (…)

  Speakeren spørg moren, om hun har husket af [yellower] – og moren siger JA!

  Ok, men hun har tilsyneladende stadig mega ondt i nakken – så det kan da ikke virke?!

 10. Mai: Det er en god pointe. For det er fandme et klamt produkt.

  Frau Z: Jeg er altid med på en ihjeltiening! Og jeg er enig enig enig.

  Cesilden: Du bør næsten you tube den. Ord bliver ligesom så fattige, når man prøver at beskrive den.

  Halkær: Jeg tror, at du har ret. Jeg synes bare stadig ikke, at det lyder godt. Jeg tænker faktisk på "Danser med Ulve" hver eneste gang, jeg ser den.

  Husmoder: Sikkert:)

  Den grønne: Den der har jeg grinet af hele dagen nu:)

  Åh mama mårslet… really?

  TTV: Jeg synes ikke, at guldreklamen kan nævnes uden at vi husker at rose den, for den ualmindeligt fine synkronisering.

  Sif: SO TRUE! De er også bare dybt, dybt åndssvage.

  Trins: Tak for hjælpen:)

  Cæcilie: Det har jeg ikke engang lagt mærke til, fordi jeg har så travlt med at være irriteret på det der belastende barn.

 11. Ja, payoff eller tagline. Der er vist nogle der holder på, at det er to forskellige ting, men jeg synes forklaringerne er sådan lidt potato/potato. I hvert fald når det handler om reklamer. Fx i forbindelse med films 'undertitler' taler man vist kun om taglines…

  Tak for Bager med fuldkorn. Vil fra nu af komme til at tænke på Kevin Costner, når jeg køber rugbrød. Hm.

 12. TAK!!! TAK fordi du også syntes det ligger lidt for tæt op af Fucking good! Der er ingen i min omgangskreds der vil indrømme det. .

 13. Knorr Funky Shit!!!

  Ps. Amerikanske reklamer er ligeså lamme og søgt 'unge' og funky (udtalt som Silas fra Terkel i Knibe) – og så indeholder de iøvrigt 200% mere smeltet ost end danske reklamer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.