I øvrigt:

– bliver vi nødt til lige at vende, at autocorrect – når man fjumrer i forsøget på at skrive ‘der’ – hjælpsomt foreslår DDR. Wtf?

– vil jeg gerne vide, om andre end mig bliver lidt pinligt berørte, når de kommer til at tænde blinklyset i alt for god tid? Hej. Jeg hedder Linda. Jeg er ny i trafikken.

– købte jeg til mine søvn-averse børn lydbogen ‘Kaninen der så gerne ville sove’, og troede nærmest ikke mit eget held, da den hele to aftener så ud til at virke. Hvilket selvfølgelig førte til, at børnene hader den. Så nu sker der så det, at man omkring klokken halv otte kan høre mig stå og hvisle-råbe: “Og der skal være ro l.i.g.e NU – ellers tænder jeg for kaninhistorien!!” #ModerenDerSåGerneVilleTrue

– kan jeg tage fejl – men føles det ikke lidt som om, medierne næsten håber på en storkonflikt?

– vil jeg, al sarkasme til side, virkelig gerne vide, hvorfor vi ikke interesserer os mere for alle de unge sportsfolk, der falder om med hjertestop?

– kan jeg ikke finde ud af, om vi er pro eller con ulve i dk?

– forstår jeg ikke, hvorfor det altid er de samme modstandere i WordFeud, man får CWZXQQY-brikkerne imod 15 gange i træk. Der må sidde mennesker derude, der tror, jeg er begavet under gennemsnittet.

– er jeg blevet sygeligt besat af at se gamle youtube videoer med Bruno Mars, der danser. Ja. Jeg forstår det heller ikke. (Men seriøst: Tjek lige 2:30 inde i den her)

– Kan. Jeg. Ikke. Fatte. at brugerfladen på HBO skal være så elendig. Netflix har en ‘Skip intro’-funktion. Netflix får ’Set for nyligt’ til at virke. Omfg. Det eksisterer. Stjæl det dog!?

– har jeg flere mennesker i mit liv, hvor kommunikationen for 90% vedkommende består af GIF’s.

 

Published by

30 Replies to “I øvrigt:

 1. Man interesserer sig faktisk for unge sportsfolk, der dør af hjertestop. Det er bare svært at opdage tidligere, da de tit har enmedfødt sygdom, der er mere eller mindre symptomløs indtil hjertestoppet.

  1. Jeg var ikke helt klar nok i spyttet der, for det, der undrer mig, er, at man ikke ser mere om det i medierne? Uanset om man læser artikler om ulve, om seriemordere eller om børn, der har haft held med at undslippe institutioner, så plejer der altid at være faktabokse osv. hvor man kan se, hvor mange tilfælde, der har været i DK de sidste x antal år – her er det bare som om, hvert eneste tilfælde bliver beskrevet isoleret. Og det ér sgu da underligt, at frekvensen er så høj hos helt unge mennesker, der dyrker sport på højt plan.

   Hvis du kender til noget lødig litteratur om emnet, vil jeg blive glad for et link?

   Kh

 2. Hver gang jeg skal skrive “dine” og rammer u, som til mit forsvar ligger lige ved siden af i, så skriver min tlf Dúné. WHYYYY? Har aldrig i mit liv interesseret mig for det band eller skrevet noget om dem. Blir’ sindssyg.

  1. Ja!! Hvad sker der for det?? Blev det band forresten ikke også opløst for flere år siden? Males no sense…

   1. Haha – ja, det er sgu blast from the past.

    Jeg sidder lige nu og får nostalgiske flash-backs til min gamle Nokia 3310, der insisterede på at rette ‘Brunch’ til ‘Astma’.

    1. Mon ikke vi havde samme model dengang? Jeg skrev ikke meget om brunch, men hver gang jeg skrev til min veninde Susanne insisterede den på at rette, så jeg indledte beskeden med “hej stramme”….

 3. Jeg var meget “uh hvor spændende med ulve i den danske natur” indtil jeg snakkede med min veninde, som bor et sted med ulve og ikke længere lader sine børn gå frit i skoven. Jeg synes, det er en svær problemstilling.

  1. Jeg vågnede til en advarsel om, at der er set ulve på marken bagved, hvor vi bor.

   Vi taler om maks. 50 meter.

   Jeg kan pludselig helt tydeligt mærke, at jeg er con:-/

   1. Men måske skulle vi få lidt fakta på bordet før vi går i panik? Den sidste gang en ulv drømte et menneske i hele skandinavien, var i 1881…. selvom der findes en del ulve i både Norge og Sverige, og de mange steder lever i nærheden af mennesker. Ulve udgør indiskutabelt en trussel for husdyr som feks får. Men medmindre ulven har rabies (som vi ikke har i skandinavien), eller er virkelig presset på fødevarer og i øvrigt har mistet respekten for mennesker, så er der altså ingen grund til at frygte at blive angrebet af ulv. Link til en rapport om emnet: https://www.viten.no/vitenprogram/vis.html?tid=1088112
    (På norsk, siden ulv><menneske konflikten har længere fartstid heroppe)

    1. Altså, jeg *er* sgu lidt splittet. For jeg synes også, at det er et fedt dyr! I tråden i den lokale gruppe på FB, var der et par stykker, der bød ind med, at der i østeuropa har været en del kedelige historier med ulve. Jeg har ikke tjekket op på det, for helt ærligt, så tror jeg jo ikke, at den pludselig står i min stue:)

     1. Jeg er nok primært imod ulve. Jeg synes egentlig ikke, at vi skal regulere al natur, som en kommenterer her, men jeg synes problemet er, at vi i høj grad er et landbrugsland. Vi har bare ikke store skove længere, som ulvene kan leve i, og jeg tænker, at det på sigt må medføre, at mennesker og ulve kommer til at leve alt for tæt på hinanden, og at ulvene i for høj grad vænner sig til mennesker. Og efterfølgende angriber. I Italien, Polen mv., hvor det går godt med sameksistensen, har de måske mere vild natur tilbage?
      Jeg ville blive så skidebange, hvis jeg fik at vide, at der var set ulve i den (lillebitte) skov, vi bor tæt på. Jeg ville ikke lade vores datter løbe rundt i vores rækkehuskvarter, som grænser op til skoven, alene, for jeg ville være nervøs for, om ulvene fik lyst til at komme tættere på. Vi har jævnligt ræv, rådyr og harer på besøg i haven, og ved da ikke, hvad der så skulle afholde en ulv… Men indrømmer gerne at det er en komplet subjektiv holdning, som jeg ikke har set understøttet af forskning mv. Fedt med linket fra Britt nedenfor, det giver lidt perspektiv til min frygt – men jeg er stadig ikke fan af ulve i baghaven 🙂

     2. Jeg kan mærke, at vi ville blive fine venner ude i det virkelige liv – for det er præcis sådan, jeg har det.

 4. Kære Linda, ny i trafikken
  Jeg bliver dagligt pinlig berørt over trafikanter, som blinker for sent, – eller slet ikke.
  Blinket har til formål at fortælle, hvad man har til hensigt at gøre, -ikke hvad man gør.
  Trafikanter, som skifter vognbane ( uden blink ) med henblik på sving ved næste lyskryds for derefter at blinke kun lige MENS de svinger PISSER mig af.
  Blink du blot i god tid, og vær en god medbilist. Tak.

  1. Det er sgu næsten som om, naturen arbejder på at overtage verdensherredømmet, synes jeg!? Det hele er sjovt og eksotisk, lige indtil det ender i egen baghave. Eller vandkant.

 5. Ahh – altså. Jeg er normalt ikke sådan en der gider blive hys over små udtryk folk finder på for at fremhæve deres pointe, men jeg bliver altså lige nødt til det her! Borderline retarderet! Jeg har adhd, og vi er mange meget velfungerende voksne med diverse neurobiologiske eller psykiatriske diagnoser, der KÆMPER med uvidende menneskers myter og fordomme. Så sent som i sidste uge blev jeg konfronteret af en skolelærer (oveni købet) der mente at adhd er noget medicinalindustrien har fundet på, og at alle de børn der har adhd bare er omsorgssvigtede hjemmefra. Så please! lade lige være med at koble borderline og retarderet sammen, og dermed antyde, at mennesker med borderline er ude af stand til at spille wordfeud på fornuftig vis, og at udviklingshæmmede mennesker per definition er emotionelt ustabile.

  1. Hej Fie.

   Her har vi et meget klassisk eksempel på, at man, når man har en hammer, ser søm overalt.

   For ordet borderline betyder i sin oprindelige form ‘på kanten af’ eller ‘grænsende til’ – og det er præcis i den betydning, jeg har brugt det her. Hvis man er fast læser af bloggen, vil man vide, at jeg jævnligt smider engelske udtryk ind, når jeg synes de dækker bedre end de tilsvarende danske, og jeg har ikke skænket en tanke, at nogen ville læse diagnosen ind i det.

   Du er i din gode ret til at synes, at det er forkert at bruge udtrykket sådan. Vi har alle vore kæpheste, og det er fair nok. Men hvis man skal blive vred over de medicinske udtryk, jeg bruger, når jeg skriver, får man travlt, for der er nok at tage af. Som f.eks. OCD, skizofren, døv, blind, deprimeret, sindssyg, selvskadende, spiseforstyrret.

   Og ‘retarderet’ som jeg bemærker, at du ikke opponerer imod.

   En af *mine* kæpheste er, når nogen mener, at det er deres opgave at bestemme, hvordan vi omtaler bestemte ting, fordi de selv har aktier i det. For jeg har nemlig også papirer på et par stykker af ovennævnte diagnoser – og jeg synes ikke, at det er problematisk, når de bliver brugt som overdrivelser til at fremme forståelsen. Vores grænser går forskellige steder, og jeg mener simpelthen ikke, at man kan påberåbe sig retten til at udstede ordrer om sprogbrug ud fra, hvad man selv, helt subjektivt, mener er rigtigt og forkert.

   Endelig har jeg også lyst til at kommentere på din retorik: Når man sidder i modtagerenden af sådan en svada, så gør det alt det modsatte ved én, end hvad jeg egentlig tror er din hensigt. For hvis din sag er, at du gerne vil være med til at hjælpe med at nedbryde fordomme om psykiske lidelser, så tænker jeg, at du når væsentligt længere med dialog, end med skæld ud, fordi dialogen giver folk lyst til at komme dig i møde.

   Hvis du, helt stille og roligt, havde skrevet, om jeg var opmærksom på, at formuleringen du henviser til, kan opfattes som om, at jeg mener, at mennesker med borderline er retarderede, ville jeg have ændret det øjeblikkeligt og været taknemmelig for din hjælp. Det er ikke helt den følelse, jeg sidder med lige nu.

   Uanset hvilken sag man kæmper for, er det ret kontraproduktivt at forsøge at råbe folk på plads.

   Mvh

   Linda

   1. Det er muligvis det bedste jeg nogensinde har læst på din blog, Linda! – måske endda på hele internettet.

    Det simpelthen det bedste svar.
    Hvor er du skarp!
    Hvor er du raffineret!

    Jeg er 10 sekunder fra at fri til dig – haha.

    #epicAndAwesome!

    1. Tilslutter mig Lasse og giver stående applaus. Vanvittigt velformuleret svar!

     Lidt i samme tråd fik jeg engang feedback på en engelsk oversættelse jeg havde lavet, hvor kunden mente at order “terror” var forkert, eftersom teksten jo ikke omhandlede islamister. Hvortil jeg (præcis som dig ovenfor) måtte minde ham om, at det jo rent faktisk ikke er dét, ordet betyder… omend det i vore tider mere eller mindre udelukkende bruges i den kontekst.

     #epicAndAwesome (#bloggerfrieri)

     1. Tusind tak for det <3

      Jeg tror, at man, når man arbejder med ord til dagligt, somme tider kan blive blind for, at nogle udtryk ude i den del af befolkningen, som *ikke* sidder og sprognørder hver dag, bliver opfattet langt mere smalt, end man selv forstår dem.

      #DerBliverGenereltFrietAltAltForLidtTilMig

 6. Åh Linda, du er den vildeste skribent! Og jeg er enig i alle dine meninger om alting:) Og hvis jeg ikke var, ville dine knivskarpe argumenter og dine præcise forklaringer overbevise mig anytime – og denne her kæphest deler jeg ligeledes, hvor er det sindssygt (høhø), hvordan folk påråber sig retten til at opdrage på andres formuleringer, meninger og udtalelser og føle sig stødt på manchetten, når noget kan vælges at læses anderledes end intenderet.
  Jeg får sgu også lyst til at fri!

  1. Ej, men jeg siger sgu da ja til jer alle sammen!

   (Ps: Er du sådan en type, der er god til havearbejde? #askingforafriend)

 7. Ulve… Hmm altså 1 de fredet, så nej vi skal ikke bare skyde eller hegne dem ind. Ville jeg lade små børn løbe frit i skoven hvor ulv bor… ikke alene, men så små børn ville slet ikke komme alene i skoven…. faktisk mere bekymret for får, katte, heste, hunde….. og selv det kan løses. .. er nok pro, men ikke sådan at jeg mener vi skal indføre dem eller de ikke må skydes hvis du ser den jage din famile/husdyr….

  Autocorect… suk

  Der er vel god historie i stor konflikt…. jeg vil bare have en god løsning for alle…. det indbefatter os der bruger hospitaler, skoler m.m. vi har i sidste ende glæde af glade og gode medarbejder.

 8. Pro ulv 🙂
  Og ja, det er nemt for mig at have den mening, når jeg sidder trygt i København. Men grundlæggende er jeg for at vi ikke regulerer al vores natur. Og hvis man medregner fakta omkring ulven, så er det ikke den, der slår flest får ihjel. Det er faktisk guldsjakalen og hunde: https://www.dr.dk/nyheder/indland/guldsjakal-og-hunde-star-bag-flere-anmeldte-angreb-end-ulve
  Og så er der perspektiveringen: https://www.tvmidtvest.dk/artikel/sebastian-klein-ulven-er-altsaa-ikke-saerlig-farlig

  1. Jeg har fulgt lidt med og har i den forbindelse været omkring begge indlæg. Jeg aner jo intet andet, end hvad jeg læser – men jeg noterer mig, at argumenterne imod at ulven skulle være farlig, ofte er, at andre dyr er farligere. Hvilket jo er svært at argumentere imod, men stadig ikke sådan *rigtig* hjælper, synes jeg?

   Det er ikke sådan, at vi fra nu af skal sidde bag vores elektriske hegn med vinduerne lukkede og varme os ved hysteriets angst, men du har været her; hvis du og Dexter havde boet i mit hus, ville du så ikke have en lillebitte mikro uro over, at der er set ulve på marken, som grænser op til haven? Ikke så du ville finde noget andet at bo i, men måske mere, så du lige hang i døren, hvis Dexter skulle tage en haverunde, inden I skulle sove?

   (Jeg forsøgte naturligvis at finde en gif, der sagde ovenstående, men jeg måtte give op 🙁 )

   1. Jo, selvfølgelig ville jeg være det. Men jeg ville så bare være nødt til at tage mine forholdsregler. Ligesom når jeg er på ferie steder, hvor der er hajer i vandet. Det er ufedt, at man ikke bare kan bade – men sådan er det jo.
    Og jeg skal ærligt sige, at jeg så måske ville flytte. Og jeg ville med garanti synes at det var træls at ulven var i min baghave. Men jeg håber, at jeg stadig ville vælge naturen først, hvis jeg havde ulven tættere på. For jeg mener helt grundlæggende at vi regulerer vores natur alt for meget. Der er næsten ikke noget vild natur tilbage!
    Udover min holdning (som jeg igen gerne vil indrømme er nem at have, når ulven ikke er i min baghave), så læner jeg mig op af de faglige mennesker på området; biologer osv. Alle de mennesker, som politikerne ikke vil lytte til 😉

    Jeg læser ikke fagpersonernes indspark som at ulven er mindre farlig, fordi andre dyr er farligere. Jeg læser det som perspektivering; at ja, ulven er farlig, men dens natur er ikke at angribe mennesker. Så når alle råber “Ulven kommer” (yes, pun intended), så kommer den sjældent. Så er det guldsjakalen, der tager fårene og hugormen, der bider børnene i skoven og hvepsene, der sender os på skadestuen. Jeg har ikke fundet ét eneste fagligt belæg for, at vi ikke skal overholde fredningen af ulven. Tværtimod har jeg kun set det modsatte. Alle argumenter for at indhegne og skyde og hvad ved jeg, er begrundet i følelser og nogle fåreavlere, der får besværliggjort deres forretning. Og det er da ærgerligt – men jeg er stadig pro natur og pro ulve 🙂

    (Ja, det er svært at finde giffer til denne her snak!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.