I øvrigt:

*Er studiestart lig med notesbøger i stort set alle butikker, fra Lidl til Søstrene Grene. Jeg er i himlen.

*Streamer jeg musik fra YouSee, og jeg har tænkt på, om Koda mon kører tilbud på bestemte numre? For *så* god er der ingen i hele verden, der synes ‘Iko Iko’ er.

*Kan jeg simpelthen så godt lide Machine Gun Kelly – men kan vi snakke om, hvorfor den generation altid skal række tunge på billeder? Jeg har haft min egen tunge i 44 år, og jeg er ikke i nærheden af at have set den lige så meget, som jeg har set hans. 

*Voldhører jeg for tiden Paulines ‘Ny Og Næ’, som jeg synes har en lidt elektronisk Shit&Chanel-vibe. I omkvædet synger hun: “Jeg tænker på dig i ny og næ//du gav mig regnvejr, da jeg bad dig om læ”. I går gik det op for mig, at hun kunne have valgt at synge ‘Ly og læ’ og stadig have fået både rim og betydning med. Mit hoved eksploderede. Jeg ELSKER sprog!

*Er det i den forbindelse også en gave at have børn, der siger alt muligt mærkeligt, og på den måde tvinger én til at høre, hvad vi siger, når vi taler. Som da Frida f.eks. i går blev virkelig gal på Anton, fordi han afbrød. “Han taler ind i min mund, mor!”. Og det er da også skideirriternde – og et virkelig underligt udtryk, når man tænker over det. 

*Kunne jeg forleden læse, at vi ikke længere behøver gå 10.000 skridt om dagen, men at vi SKAL gå over 7000 for ikke at falde døde om i morgen. Det fik mig til lidt opgivende at tænke på, om nogen nogensinde har kigget på, hvor kurverne krydser; hvor mange år vi skærer af vores liv ved at stresse over 7000 skridt, 6 stykker grønt, x antal timers søvn, mindre skærm, mere nærvær, 20 minutters læsning, mindre kød, mere grønt og at cykle til arbejde vs. hvor mange år, de mange tiltag forventes at lægge til? Og om nogen har regnet sammen, hvor mange timer det tager at vinge hele listen af – om vi overhovedet har tid til at leve det liv, vi så ihærdigt prøver at forlænge?

*Har jeg fundet og bestilt en almanak. Den ser fin ud, men jeg er i tvivl om, om den er lige witchy nok ift. det, jeg gerne vil bruge den til, men så må jeg jo kaste forbandelser og hyle mod månen, mens jeg overvejer, hvad jeg synes den mangler, og om jeg måske bare skal lave et årshjul selv.

*Har jeg bevæget mig lidt tøvende ind i ASMR-landskabet. Jeg spurgte på insta, og meget få derinde var imponerede, men jeg har nu alligevel fundet et par kanaler, der laver noget, der for mig er perfekt at falde i søvn til. Jeg skal IKKE bede om smask, rollespil og ‘deep ear treatment’ (adadAD!), og der er sgu også noget, der har nogle lidt .. bekymrende, erotiske undertoner. Men The ASMR bakery, Whispers of the Wolf og Gibi kan .. et eller andet. 

*Knækkede bøjlen i mit bh forleden med et smæld så højt, at ham jeg sad ved siden af kiggede bestyrtet på mig og spurgte: “Hvad var det!?” “Jeg tror sgu, der var min bh-bøjle, der brækkede” svarede jeg, og den unge mand lignede én, der ville ønske, at jorden ville opsluge ham på stedet. Som det gamle ordsprog siger: En ven er blot en fremmed, hvis grænser du endnu ikke har overskredet.

*Fik bh-gate mig til at tænke på, hvor skamresistent jeg med alderen er blevet. Jeg er blevet prikket på skulderen om alt fra hørfrø i fortænderne, over en bluse med vrangen udad til en kjolesyning, der sad fast i trussekanten. I alle tilfælde sagde jeg ‘Ej, fedt du siger det. Tak!’ and went about my day. Et sted i 00’erne står mit hyperselvbevidste fortidsjeg og måber.

*Havde jeg forleden børnene med til et arrangement ved en lokal sø. Kortet vi fik udleveret lod en del tilbage at ønske, og vi kom derfor til at gå ufrivilligt langt. Mine glasbørn var allerede efter 1,5 km. mere forpustede af at brokke sig end af at gå, og efter 2 km. fik jeg hvislet noget i retning af, at hvis ikke de flettede deres respektive næb, så ville jeg sørge for, at vi kom til at bruge samtlige weekender resten af året på at vandre og sove i bivuak, så de kunne gro noget stamina. Hvilket – set i lyset af, at jeg selv hellere vil flække begge skinneben på langs end sove i bivuak – er tæt på at være den mest idiotiske, konsekvenspædagogiske trussel, jeg har fremsat i hele mit samlede  moderskab.

*Modtog jeg i dag en kasse instantkaffe med smag, jeg havde bestilt (ja, jeg er 4 år). Hårdt ramt af PMS, som jeg er, blev jeg glædeligt overrasket over de små stykker chokolade, der var lagt i pakken, og jeg kastede begejstret et stykke i munden, tyggede – og måtte konstatere, at det var instantkaffe, presset i hjertefacon og pakket ind, så det til forveksling ligner chokolade. Og her må jeg bare sige, at ift. Bitz og problematiske plagiater, så går vi efter den forkerte skurk.

Published by

33 Replies to “I øvrigt:

 1. Jeg har længe tænkt at balancen mellem alle de forskellige anbefalinger til, hvordan vi skal leve vores liv, kan være et fantastisk oplæg til et interesant TV koncept.

  Konceptet ville være noget i retning af: vi følger nogle mennesker, par eller familier i en periode og så kaster vi alle de råd eksperter med forskningsbaserede (eventuelt begrænset til offentlige) anbefalinger råber op om, efter dem: 600 gram grønt om dagen og andre kostråd – inklusiv råd relateret til begrænsning af madspild , 10000 skridt, begrænset skærmtid, læs 20 min om dagen, anbefalet rengøring, antal udluftninger per dag, skift af sengetøj, gennemgang af økonomi et par gange om året, tjek af underlivskræft og andre screeningprogrammer, årlige tandlægebesøg, børneundersøgelser ved lægen, anbefalet insitiutionstid for små børn, tid brugt på affaldssortering, anbefalet tid til parforhold og venner og jeg kan bliver ved længe. I fortsætter bare.

  Alt efter om det er DR eller TV3 der køber ind på konceptet, kan man eventuelt stemme nogen hjem efterhånden som programmet skrider frem. Jeg håber DR køber ind på konceptet med Anders Agger som vært.

  1. ELSKER konceptet – men tror du ikke, at AA ville falde død om, hvis han skulle nå at speake så meget på så kort tid? Jeg har indtryk af, at hans spidskompetence er de lange pauser, og dem kommer der til at være lige præcis nul af.

 2. Jeg … forstår det ikke. Har nu grublet i et kvarter: Hvis hun sang “ly og læ”, skulle sidstnævnte så ikke rime på sig selv? Altså læ igen …? Jeg er træt, hjælp mig!!!

  Ps: Det med sprog er i min optik en legitim primær grund til at forplante sig. Min ene sagde den anden dag, at hun var som “en lus mellem to stole”. Jeg elskede hende en tand højere, lige på stedet.

  1. Jeg ved ikke, om jeg helt forstår, hvad du mener – måske er det mig, der er bims?? Men altså.. Ly/Læ Ny/Næ..? Ikke? Eller?

   Og en lus mellem to stole er niveauer bedre end originalen, synes jeg.

  1. Super fedt indlæg – tak for link til det! Jeg kan se, at hun har flere af dem på, som jeg har på min bobler-liste, så der må helt sikkert være nogle af dem, jeg også vil kunne lide. Og så er der 1000000000 point til Miriam for tippet om at stoppe afspilning. For jeg HADER at blive hevet ud af søvnen, fordi en eller anden træls reklame pludselig BRAGER ud af telefonen. For mig bliver det meget, meget sværere at falde i søvn, hvis jeg bliver vækket, LIGE når jeg er faldet i søvn, så det var en gave.

 3. 1.000 tak for dagens gode grin ift. reaktionen på din knækkede bh-bøjle. Og mange gange undskyld til den unge mand, der uforvarende blev til morskab for os kvinder 🙂 Det må kunne bære mig gennem denne torsdag, uden at jeg brænder (helt) sammen.

   1. Jeg *elsker din måde at skrive på! Den rammer fuldstændig plet for mig, du har mig med hele vejen. Min dag peaker, når jeg ser et blogindlæg hos dig 🙏

    1. Jeg læste din kommentar lige mellem to opgaver idag, og den gjorde mig simpelthen så glad, at jeg smilede til alle, jeg mødte. Ringe i vandet <3 Tak!

 4. Kan så iøvrigt spæde til med årsagen til, at folk er så forjættede på at netop gå præcis 10.000 skridt….imbrace yourself….de 10.000 gyldne skridt til sundhed (Ha-Ha) kommer af, at en japansk virksomhed i 1965! begyndte at producere en skridttæller. Navnet på disse blev det japanske tegn for 10.000 (Fordi det var grafisk/æstetisk flot)
  Swupti-wupti skridttæller aka 10.000 betyder da “selvfølgelig” at vi skal gå 10.000 skridt om dagen Your welcome…der er ingen forskning bag 10.000 skridt ergo du behøver ikke hige efter dem eller få dårlig samvittighed win-win

 5. Det er jo derfor vi får stress. Ingen kan jo nå alt det. Hvis det er DR der laver programmet en kunne de meget passende stille nogle kritiske spørgsmål til alle eksperterne ift hvordan folk skal nå alt det og samtig have et liv der kan hænge sammen.

  1. Man kunne i hvert fald godt ønske sig, at vejen til det gode liv ikke var så fragmenteret, for det bliver virkelig meget, man selv skal både overskue, balancere og rangordne.

 6. Der er godt chancer for, at det er mig som
  intet fatter 😆 Men hvis det var “ly og læ”, som så skulle rime på det følgende “da jeg bad dig om læ”… så skulle læ rime på
  sig selv? Ej ok… det er svært på skrift og jeg kender (tydeligvis) ikke sangen 😜

  1. Ah! Nu tror jeg, jeg forstår:-D

   “Jeg tænker på dig i ny og næ//Du gav mig regnvejr, da jeg bad dig om ly og læ” var det, mit hoved gik bananas over. Det passer med rytmen i sangen, men er nok rimelig håbløst at se det geniale i på skrift, haha:)

   1. Du godeste … NU forstår jeg. Wow! Og må jeg få lov til at beklage de 6 minutter af dit liv, du aldrig får tilbage, men har sløset væk på at svare tungnemme blogfølgere på deres spørgsmål 😝😅

 7. Jeg ser din bh bøjle og forhøjer med at mit vand gik på en café i sidste weekend. Efter moden overvejelse blev vi enige om at den hippe unge tjener ikke ville overleve at vi bad om en klud. Måske lidt unfair over for næste gæst, men i det mindste var det en trallebænk med godt dræn …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.