fredag den 8. april 2016

I øvrigt:

* er jeg altid på jagt efter Det Perfekte Æble. Indtil videre holder det en kilopris på omkring en million, for man skal godt nok tygge sig igennem megen ussel natur for de få gange, man får lov at møde Æblelykken. 

* forstår jeg ikke, hvorfor vi ikke må sige spaniolere mere. Jeg forsøger ikke at være dum-smart; jeg forstår det simpelthen ikke. Hvis nogen ved det, er jeg lutter kæmpeører.

* har jeg måske bare ramt den alder, hvor alting var bedre i gamle dage. Ville f.eks. også ønske, at vi stadig måtte sige MaLLorca. Det lyder som et sted, hvor man holdte nogle virkelig badass fester tilbage i 80’erne, hvorimod MaJorca lyder som en truet fugleart. 

* bliver jeg i virkelig godt humør, når jeg har en plastikpose, der passer præcis i størrelse til dét, jeg skal bruge den til. Jeg er et meget simpelt menneske. 

* er jeg kommet meget i tvivl om, hvad en farao hedder i flertal. Altså, hvordan man udtaler det? Hvilket er en problemstilling, jeg støder på, langt oftere end man umiddelbart skulle tro.

* troede jeg, at jeg var ved at være klar til at sende Frida i vuggestue. Kommer lige derudefra nu. Jeg tog fejl. Lige nu har jeg svært ved at se problemet i at opfostre en revisor og en bibliotekar, der begge to arbejder hjemmefra - og med hjemmefra mener jeg “hjemme ved Mor”. Til min egen inderlige overraskelse, har jeg omkring 2000% mere seperationsangst end begge mine børn til sammen.

* har jeg været til møde i boligforeningen, og har nu en slags plan, så vi forhåbentlig om et års tid kan flytte ud af helvedes forgård. 

* bruger jeg væsentlig længere tid på at se timelapsevideoer fra Tasty på facebook, end på at læse opslag fra mine venner. 

* er jeg virkelig dårlig til offentligt ansatte, der i hveranden sætning får skudt ind at: “Ja, vi *ville* jo gerne - men det har vi ikke ressourcer til *beklagende-smil-der-i-virkeligheden-ikke-er-en-skid-beklagende*” Jeg er med. Det er ikke dig, der laver reglerne, du følger dem bare, men du må godt skrue *lidt* ned for martyriummet, Hanne. 

* har jeg en anelse stress over, at X-faktor er slut, for fredag aften er tv-aften, og jeg nærmer mig alt, ALT for hurtigt 11. sæson af Greys Anatomy, hvor jeg har hørt, at N O G E N dør… Jeg har en brist i mit socialcenter, der gør, at jeg efter halvandet afsnit opfatter de fiktive karakterer i tv-serier som mine nye venner, så det bliver ikke kønt, hvis rygtet viser sig at holde stik.

* kender jeg simpelthen så mange dejlige damer, der er gravide lige nu, og jeg er på én og samme tid ved at brække mig af hhv. lettelse og misundelse over, at det ikke er mig. 

* skal jeg virkelig snart have sat mig ind i, hvad en TED-talk er. 

31 kommentarer:

 1. TED-talks for dummies:
  Alt fra almindelige mennesker til kendte forskere får lov til at dele det de har på hjerte fra en scene. Der sker vist nok på en form for konference, hvor der er publikum til. Nogle af dem kommer så på hjemmesiden.
  Folk taler om alt fra, hvordan det var at vokse op, med lammelse fra halsen og ned til hvad der sker når to sorte hulle opsluger hinanden, og hvordan man kan måle det på jorden.
  Man kan både underholdes og blive klog! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg må kaste mig over dem, når Greys slipper op.

   Slet
 2. Faraoer/faraoner. Man må sige begge dele - jeg ved bare kun, hvordan sidstnævnte udtales (fa-ra-Oooo-ner). Førstnævnte har jeg en idé om udtales lidt lige som Ferrarier. Bare med andre vokaler, ing?

  Slut på absolut nyttig sprogviden herfra. Tror faktisk a l d r i g, jeg har brugt flertalsformen.

  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Faraoer udtales fa-raw-er :) Den Danske Ordbog på nettet er altid ens ven, hvis man er i tvivl om endelserne (og udtalelser) :D

   Slet
  2. Jeg har en børnebog, der indeholder overraskende mange faraoner. (Hvilket er nemmest at sige, synes jeg, men stadig lyder som en særlig aggressiv fasan-art)

   Slet
 3. Jeg er så meget på plastikpose-lykke-vognen! Hvis det gør mig til et simpelt menneske, så er det fint med mig :-)

  SvarSlet
 4. Som mor til to teenagere kan jeg kun sige, at man kommer over den der seperationsangst, men at den kommer lidt igen, når ens 16-årige overvejer at flytte til Nr. Nissum for at gå på HF...
  Mht. Grey's så er vi nået til afsnit 22 i sæson 11. Afsnit 21 kræver ret mange kleenex.... Siger det bare....
  Jeg elsker den serie og har det megasvært med at der ikke er flere sæsoner på Viaplay. Overvejer pt. om det er for meget at starte forfra, men tror at min mand flytter hjemmefra, hvis jeg gør det...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har kastet al forsigtighed overbord, og er gået igang med sæson 11. Måske er det fordi, jeg ved, hvad der venter - men synes du ikke, at den begynder at gå lidt i tomgang? Synes lidt, at problemerne begynder at blive genbrugt? (Måske jeg bare forsøger at ruste mig....)

   Slet
 5. Helvedes forgård?? Hvor flytter I hen? Jeg har heller ALDRIG fattet hvorfor man ikke må sige spanioler!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hader det sted, vi bor. Det er herude, de gravide ryger, folk lever af mad, de kan lave i frituregryder, og genboen - helt alvorligt - har et værelse, de bruger som knallertværksted. Jeg håber, at vi kan få et lille rækkehus tæt på, hvor Anton skal gå i skole.

   Slet
 6. Jeg har farao-problemet med en grill - hvad dælen hedder den, når den får en makker ? Grills, giller, flere grill eller måske grille. Det er bare ikke lykkedes mig at finde en form, jeg synes giver mening.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så hedder det grillene, når der er to (eller flere) :)

   Slet
  2. Enig, i bestemt flertal bliver det grillene, men hvad med ubestemt ?

   Slet
  3. Kan mærke, at jeg *næsten* bliver nødt til at give dig en lammer, for nu irriterer det også mig, det der!?

   Slet
 7. Stop før sæson 11 - jeg var nærmest traumatiseret i 14 dage bagefter....

  Og TedTalks rules! søg på Sir Ken Robenson. Han er GOD!

  SvarSlet
  Svar
  1. Sir Ken Robenson - det er noteret! (Er der ingen, der har lavet en TED-talk på, hvordan man overlever Greys sæson 11??)

   Slet
 8. Undskyld men kan altså ikke lade være, men der udtales MaLJorca

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver det næsten endnu værre af, synes jeg *trist-smiley*

   Slet
 9. Mht. Æbler: prøv sorten Guldborgsund.
  Mht. Helvedes forgård: Fedt for jer!!!
  Mht. Tasty: også her. Men i smug, for det er sgu lidt corny og fondant-frue meget af det de laver.
  Mht. Hanne: hvorfor hedder de ALTID Hanne? Eller Bente.
  Mht. Gravide kvinder: Jeg tænker lige dele "nååårh, sådan en lille, spæd skinke der knirker og øffer" og "puha, man kan jo ikke være i sig selv, og skal føde og puuuuha"
  PS; elsker din blog. Som tweenagers elsker citybois.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg hedder Hanne, og min søster hedder Bente. Føler mig ramt. Og er ikke engang offentlig ansat.

   Slet
  2. Der kom jeg til at fnyse kaffe ud på min telefon. Hold kæft, det er sjovt!!

   Slet
  3. Ps: Er vild med at være nogens Cityboi.

   Slet
 10. Jeg er lykkelig - helt ind i maven - over at der findes andre, der deler mit behov for plastikposer i rette format. Manden herhjemme vælger ALTID én der er for stor... jeg magter det slet ikke!!!

  Og jeg har det i øvrigt på samme måde med tupperware - som simpelthen er NØDT til at matche mængden af madrester man fylder i dem, hvis ikke min puls skal stige helt faretruende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan mærke, at vi ville blive FINE venner, hvis vi mødtes IRL!

   Slet
 11. TED-talks er mega fedt! Kommer altid til at binge-watche, når jeg først har klikket mig ind på deres hjemmeside.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt at vide, at det ikke er noget man skal starte på 5 min i sengetid. Den fejl begår jeg altid med Jimmy Fallon.

   Slet
 12. Se ikke sæson 11. Jeg var traumatiseret i ugevis og følte jeg havde mistet en kær ven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, jeg er kommet til at starte... Nu er det for sent:(

   Slet
 13. Jeg forsøgte at forklare TED-talks på min blog for nogle år siden, da jeg på det tidspunkt endelig havde fattet, hvad var :)

  http://mithelle.blogspot.dk/2011/07/ideer-der-er-vrd-at-udbrede.html

  SvarSlet
 14. Ja, du er gået glip af noget, hvis du ikke har lyttet til TEDs endnu (jeg har ikke noget tv, så min zapning er TED - også fordi jeg bruger dem i min undervisning). :-) Meeeen, du har vist rigeligt at se til i din hverdag.

  SvarSlet