onsdag den 11. december 2013

Vind: Bridget Jones - Vild med ham.

Update:

Så er der trukket lod. De to heldige vindere blev hhv. Hugos mor (den nye bog) og Anne Jeppesen (mit aflagte eksemplar). Tillykke til jer. Hvis I sender mig jeres navne og adresser på blogsbjerg@gmail.com, så smider jeg bøgerne i kuverter og skiber dem afsted.

 
 

For noget tid siden lovede jeg at lave 2 give-aways i anledning af julen. Dette er den anden og sidste af slagsen:

Jeg kan overhovedet ikke taget få hul på det her indlæg. Jeg er startet 17 gange, og har hver gang slettet, hvad jeg har skrevet, fordi jeg ikke ved, hvordan jeg skal gribe det an.
Det her er et give-away indlæg, som oven i købet indeholder 2 muligheder for at vinde bogen 'Bridget Jones - Vild med ham', og i give-away indlæg skal læserne jo for fanden helst være interesseret i at vinde det, der er på højkant.

Men da jeg sagde ja til at udlodde bogen, lovede jeg også at lave en anmeldelse af den…

Og jeg er ikke sådan rigtigt lyve-typen.
Så. For at være helt ærlig: Jeg ikke bryder mig ret meget om den. (Meget undskyld, søde redaktionspiger, der har sendt den.) Ikke fordi Helen Fielding har slået Mark Darcy ihjel, hvilket, så vidt jeg kan læse, nærmest har indbragt hende dødstrusler i hjemlandet, men fordi jeg simpelthen synes, at den er for dum.

Det bliver alt, alt for karikeret til mig, når ALting HELE tiden går galt, fordi hovedpersonen opfører sig, som om hun er født uden hjerne og social begavelse, og jeg allerede 7 sider i forvejen kan forudsige, hvilke pinligheder, Bridgets adfærd nu vil medføre.
Jeg læste et interview i Politiken med Helen Fielding, hvor hun fortæller om bogen, og jeg tror, at det er rigtig nok, at mange af de stupide fadæser Bridget laver, er hentet hos både forfatteren selv, og i hendes omgangskreds, men jeg savner virkelig, at der er noget normalt, velfungerende liv i mellem skiverne af kaos, så det ikke bare er facepalm på facepalm på facepalm. Og selvom det er en lille ting, så irriterer det mig temmelig meget, at til trods for, at Bridget bliver gjort spejlblank i forhold til sit arbejde – når hun overhovedet begiver sig af med det, i pauserne mellem tøjindkøb, toyboys og Twitterupdates – så er der stadig råd til at bo i et stort hus og have tjenestepige på fuld tid. Jeg er med på, at bogen skal tjene som underholdning, og ikke som økonomisk dokumentation for et gennemsnitligt, engelsk liv, men når man vælger dagbogsformen og en handling, der skal forestille en normal hverdag for en alenemor, så skærer den slags mig bare i øjnene.

MEN. Husk nu, at jeg er sådan et surt gammel røvhul, der hader Live fra Bremen og Klovne, der falder ned i lagkager, så jeg synes, at du skal smide et lod i puljen, læse bogen og danne dig din egen mening. Vi behøver jo heldigvis ikke at være enige med hinanden om alt, og måske elsker du den.
Jeg trækker lod om både det helt nye, dugfriske eksmeplar, og min egen udgave fredag d. 13. kl. 13. (uuuuuh!)

Sæt i gang.

53 kommentarer:

 1. Elsker at du er ærlig i din anmeldelse af bogen :) Det er vel også det der er hele ideen med en anmeldelse.
  Selvom du ikke er så vildt med bogen vil jeg dog meget gerne smide et lod i puljen :)

  SvarSlet
 2. Haha, det er da helt okay ikke at synes om en bog man har fået tilsendt. Sådan er det ;)
  Men jeg smider også gerne et lod i puljen, vil meget gerne læse den og se om jeg er enig!

  SvarSlet
 3. Elsker ærlige anmeldelser... Men derfor vil jeg nu gerne læse den selv... Så jeg vil også gerne være med...

  SvarSlet
 4. Jeg vil gerne vinde - så lover jeg at give en anmeldelse selv ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg er klar - og tager gerne den du selv har gennemlæst og råbt eder af! :D

  SvarSlet
 6. Jeg esker at hade chick-lit, så jeg smider også gerne et lod i puljen. Og lover at komme med min egen, helt ærlige, mening, når jeg har læst den :-)

  SvarSlet
 7. Jeg har altid elsket Bridget, så på trods af den dalende kvalitet vil jeg da gerne læse med :)

  SvarSlet
 8. Har hun slået Mr. Darcy ihjel?

  Jeg hader også bremen og klovne. Faktisk også bøger som er helt urealististe mht arbejde, hjem og den slags.
  Men min søster elsker det, og hun skal da ha et lod i den her pulje.

  SvarSlet
 9. Jeg har det lige som dig mht at læse om mennesker der gerne vil fremstå endnu mere pinlige/dumme end de egentlig er! Men... smider alligevel et lod i puljen, da jeg mangler lidt let juleferie læsning.

  Hugos mor.

  PS. Troede kun det var mig der ikke ku se noget sjovt i Live fra Bremen.

  SvarSlet
 10. Da jeg så den første bridget jones film blev jeg så skuffet for synes hun var gjort alt for kikset i forhold til det billede jeg havde. Men når man så har set den og på randen af sund fornuft noget gange (læs mange) så bliver man jo omvendt til denne kiksede bridget.

  Så bog nr. 3 skal jeg også ha' læst selvom jeg blev rigtig trist over at darcy er død... det er jo nok fordi man håber på det bedste nu hun havde været SÅ frygtelig meget igennem.

  Så jeg glæder mig til fredag d. 13 kl. 13... og håber på at jeg er heldig...

  Mange hilsner
  Mette

  SvarSlet
 11. Jeg tør godt smide et lod i puljen - FORDI... jeg er sådan én der har læse de første to bøger mange mange gange, og absolut alt andet også der fandtes af chicklit og dagbogs-bøger dengang i slut90erne og 00érne da det var vildt populært. Så min samling skal være fuldendt, og det bliver den kun med denne her bog. Og så også fordi jeg på 8. måned har ammehjerne og gerne skal læse noget nemt.

  KH Maria

  SvarSlet
 12. Jeg krydser fingre for en ekstra julegave til min mor ;)

  SvarSlet
 13. Ok - jeg tror sku nok også, at jeg vil synes det er en irriterende bog. Men er alligevel nød til at læse den for at være sikker...

  SvarSlet
 14. Skal da finde ud af om Darcy virkelig er død...

  SvarSlet
 15. Jeg tror den er god til Julen....alligevel

  SvarSlet
 16. Jeg smider et lod - og tænker lige : har hun ikke råd til tjenestepige mm fordi Darcy var en advokat der havde r.... fuld af penge?.. (Ikke for at være træls eller "klog" (trust me!) men fordi jeg måske har læst bøgerne liiige lovlig mange gange og når så tanken strejfer mig så SKAL den ud)..

  SvarSlet
 17. Jeg vil rigtig gerne prøve at danne min egen mening om den kære Bridget (som jeg nok er ca 50 % identisk med) - der er i hvert fald ret meget facepalm i mit liv til tider. :)

  SvarSlet
 18. Er nu alligevel blevet lidt nysgerrig efter at læse den selv :-)

  SvarSlet
 19. Jeg vil da bare elske at hade den bog. Please, lad mig vinde den!

  SvarSlet
 20. Åh, lyder til at mine bange anelser om bogen bliver indfriet, men vil nu godt have det bekræftet ved læsning. God jul til dig og Anton. De bedste hilsner fra Ulla (ug9@hotmail.com)

  SvarSlet
 21. Ajj ja jeg havde det godt på fornemmelen, meeen jeg kunne nu godt tænke mig selv at læse den. For som du siger, så er vi alle forskellige og heldigvis for det. Ellers ville det da blive noget kedeligt. God jul til dig og Anton

  SvarSlet
 22. Hæhæ med ærlighed kommer man længst :-) Jeg vil nu gerne selv læse den, så jeg er da med. God jul til dig og Anton

  SvarSlet
 23. Ærlighed kommer man længst med.
  Jeg vil nu alligevel gerne læse den nye Bridget - jeg er for tiden allermest til slå hjernen fra og læs bøger, så der er denne vist perfekt.

  SvarSlet
 24. Jeg vil nu super gerne læse den alligevel ;)

  //Mathilde
  Mathildepape@hotmail.com

  SvarSlet
 25. Den 3. februar skal jeg opereres i min fod og står over for 6-8 ugers sygemelding og skal være sengeliggende i mange dage... Og da jeg elskede de første bøger (og filmene), samt i øvrigt sluger alt chick lit råt, og ikke mindst i dag har afsluttet min efteruddannelse, så trænger jeg i høj grad til at læse noget der er IKKE-fagligt... Derfor vil jeg elske, hvis det er mig der vinder.. så har jeg noget at læse efter operationen, hvor jeg kan koble hjernen fra imens....

  SvarSlet
 26. Vil gerne vinde den til en veninde :)

  SvarSlet
 27. Så skidt, jeg tar' chancen ;) det er lidt ligesom hvis nogen siger, at syltetøj med ristede løg smager dårligt, så skal man liiiiige prøve.....bare for at se om de havde ret.

  SvarSlet
 28. Hermed også et lod fra mig :). Ville være dejligt med lidt let, ikke eksamensrelateret, læsning over julen. Kh Anna.

  SvarSlet
 29. Jeg jo synes jo Bridget er hylende morsom - og selvom det ikke er litteratur på højt plan vil jeg enormt gerne vinde den.

  :o) Mette

  SvarSlet
 30. Krydser fingre..:) Kunne jo være jeg synes den var god..

  SvarSlet
 31. Jeg har ligesom alle andre læst de forgående og er derfor nysgerrig efter at se hvordan det hele ender for den kære Bridget. Nu er jeg jo også en kæmpe Mr. Darcy fan, så skal lige lære at tilgive Fielding for bare at nakke ham i den sidste bog, men min nysgerrighed er vakt - lunken anmeldelse eller ej!

  SvarSlet
 32. Åh hvor vil jeg dog gerne vinde en af bøgerne, og gerne den, du selv har bandet over, for jeg var vild med de 2 første bøger :-)

  SvarSlet
 33. Et lod i puljen - jeg har læst de to andre bøger så mange gange - elsker dem..

  SvarSlet
 34. Jeg vil faktisk gerne prøve alligevel - måske er vi ikke enige om den her bog :-)

  SvarSlet
 35. Jeg vil gerne give mit lod også - hvornår ellers læse let litteratur end i julen :)

  SvarSlet
 36. Uanset plat chicklit... Jeg har alle dage været fan af bridget - og andre kvinder i mormortrusser:)

  SvarSlet
 37. Jeg ville elske at vinde bogen, da jeg ville glæde min mor med den, da hun mangler denne i serien! :D

  SvarSlet
 38. Vil gerne deltage, har ikke læst nogle af bøgerne, men kan rigtig godt lide filmene, så det må komme an på en prøve ;)

  SvarSlet
 39. Det er altid godt med gode ærlige anmeldelser :) Og anmeldelser er jo "bare" meninger og meninger er vel altid lidt subjektive... Jeg kunne ihvertfald godt tænke mig at læse den :)

  SvarSlet
 40. Er helt tosset med din anmeldelse af bogen.
  Glæder mig til, at se om du får ret ;)
  Krydser finger og håber på en lille ekstra julegave.

  -Anette

  SvarSlet
 41. Jeg deltager gerne.
  Hvis jeg var så heldig at vinde, så ville jeg give den til min mor. Jeg ved nemlig, at hun har de 2 første(:

  minsodeskat@yahoo.dk

  www.dyreglad-pige.blogspot.com

  SvarSlet
 42. Haha, elsker din anmeldelse. Jeg er heldigvis typen der elsker Bridget Jones, så jeg smider helt sikkert et lod i puljen ;-) Og krydser fingre for i morgen. Hvor jeg i øvrigt også skal til eksamen. Yikes :p

  SvarSlet
 43. Jeeg vil da gerne vinde bogen - også med baggrund af din anmeldelse! Nå bliver jeg jo nyskerrig for å se om den virkelig er SÅ dårlig;o

  SvarSlet
 44. Jeg har været meget i tvivl om jeg ville gide at læse den. Men hvis jeg nu kunne vinde den, ville jeg være fri for at købe den :-) så jeg vil vældigt gerne deltage

  SvarSlet
 45. Jeg læste i et helt andet liv uden mand og børn for 15 års tid siden de to første bøger og fandt dem særdeles underholdende. Så jeg er da nødt til at læse den tredje for at komme frem til om jeg er faldet af på den, eller om jeg var ung og naiv ;-)

  SvarSlet
 46. Deltager gerne.
  lki@lobe.dk

  SvarSlet
 47. Jeg har ikke læst de andre bøger, men kun set filmene. Jeg er dog blevet helt begejstret for at læse og har genfundet læselysten igen, efter fire års studie-pligt læsning :) 030786(a)gmail.com

  SvarSlet
 48. Hvad skulle vi helt ærligt også med en sukkersød anmeldelse, når sandheden er en anden?

  Og fedt, at du selv understreger, at man skal drage egne konklusioner - vi er jo alle forskellige. :-)

  Jeg vil rigtigt gerne danne min vurdering og skal gerne gøre dig af med dit eksemplar, så du ikke skal døje med den mere ;-)

  SvarSlet
 49. Jeg vil gerne vinde sådan én. Muligvis får jeg samme følelse som du har (det lyder det faktisk til). MEN, jeg har et lille håb om alligevel at kunne komme til at grine lidt. :)

  SvarSlet
 50. Har efterhånden læst et par lignende anmeldelser (og tak for ærligheden) Derfor kan jeg alligevel ikke slippe mit ønske om at læse bogen ;)

  Så har du et eksemplar i overskud, sender du bare ;)

  Julehilsner, Anne - annehvelplund@yahoo.dk

  SvarSlet
 51. Dejligt med nogle ærlige mennesker.
  1 lod til mig
  Jacobsen.betty@gmail.com

  SvarSlet