onsdag den 13. november 2013

Give-away: En hellig alliance.

Update: Berit - du er den heldige vinder. Tillykke:) Send mig dit navn og din adresse på blogsbjerg@gmail.com, så videreformidler jeg til forlaget.I anledningen af julen har jeg – undtagelsesvis – besluttet at lave to bog-give-aways. Jeg forestiller mig, at jeg ikke er den eneste, der synes, at der er nok at bruge penge på i december, så dette er mit forsøg på at lade to af jer slippe bare en mikromy nemmere økonomisk igennem højtiden. Den første give-away følger her:

Jeg er en af dem, der har det lidt stramt med kongefamilien. Ikke på den måde, at jeg bliver nødt til at tage blodtryksdæmpende medicin, når jeg ser billeder af de royale, og jeg har ikke noget godt bud på, hvad alternativet skulle være (- medmindre det kunne være Obama, som jo alligevel bliver arbejdsløs om et par år eller 3 #cometoMAMA!), men hvis jeg havde fulgt den oprindelige plan og var blevet journalist, havde det HELT sikkert været mig, der havde stillet Prinsesse Marie det samme spørgsmål 24 gange, fordi jeg ikke fattede, at hendes usympatiske bonde af en mand forsøgte at få mig til at De’se hende.
Og apropos mit erhvervsliv havde jeg for et par år tilbage en kort afstikker fra mit tolkejob; jeg arbejdede ved retten i Århus, hvor jeg manisk begejstret amokstemplede dokumenter fra tidlig morgen til sen aften. På min første arbejdsdag blev jeg vist rundt af en af mine fellow-paperpushers, og da vi kom til kantinen, sagde hun: ”Vi sidder ved det her bord. Derovre må du ikke sætte dig; der sidder advokaterne.” Jeg grinede – indtil det gik op for mig, at hun mente det.

Jeg bøjer mig glad og gerne i støvet for store hjerner og gode argumenter. Jeg ved ikke noget bedre end at iagttage folk gøre noget, de er gode til. Men du får mig Aldrig. Nogensinde. Til at sige ”De” til nogen som helst, eller til at pakke mig ydmygt i hjørnet som en anden fucking Askepot. Og da SLET ikke pga. titler eller penge. Det strider så meget imod mit grundsyn på mennesker, at jeg simpelthen er ude af stand til at gøre det.
Så jeg er den HELT rigtige at sende en bog som ”En hellig alliance” til.

For ligesom forfatterne er det også faldet mig for brystet at høre Mary og Frederik fortælle om, hvordan de gør alting selv, og bare lever som en helt almindelig familie, når man ved, hvor mange tjenestefolk, de har ansat. Jeg synes, at det vidner om en himmelråbende mangel på respekt og forståelse for, hvordan livet ser ud for en gennemsnitsfamilie, at man vil være bekendt at påstå, at det 24 karats arrangement, de har kørende, har *noget som helst* med den jævne virkelighed at gøre.
Alene det sted i bogen, hvor der bliver fortalt, hvordan der hos kronprinseparret bliver skiftet sengetøj en gang om dagen – to, hvis børnene har sovet til middag – fik mig til at skære tænder af raseri. Hvilken ubeGRIBELIG ødsel omgang med vores penge!

Vores, vores, VORES penge!
Nå. Der fik jeg lige hidset mig op. Og det ER jo bare fiktion *ho-løgn!-st*

Det jeg egentlige bare gerne ville sige var, at hvis du har lyst til at lægge denne fantastiske thriller under træet til en, du holder af (tjek evt. lige royalt standpunkt inden af hensyn til julefreden), så smid en kommentar her senest fredag kl. 12. Så trækker jeg lod om et eksemplar.

52 kommentarer:

 1. Åhh, det vil jeg gerne - "Den sidste gode mand" var helt fantastisk.


  Og for øvrigt - hvor er jeg glad for at du stadig er her og ikke er blevet helt væk i pinneri...

  MetteG.

  SvarSlet
 2. Åhh, den gad jeg godt vinde. Det ville i den grad hjælpe på mit stramme SU budget!

  Michelle Husted

  SvarSlet
 3. Jeg er med! :-D

  Kh Caja, cajapetersen@hotmail.com

  SvarSlet
 4. Jeg vil meget gerne lægge den under træet - til mig selv. Og er ret sikker på mit royale ståsted som minder ret meget om dit!

  SvarSlet
 5. Den vil jeg også gerne vinde! Har hørt mange virkelig gode ting om den :)

  SvarSlet
 6. Tag mig tag mig:-) Pernille N.

  SvarSlet
 7. Med den introduktion bliver jeg NØDT til at få den bog læst. Jeg er sikker på, at jeg bliver glad, hvis jeg finder den under juletræet ;)

  SvarSlet
 8. Kære Linda,
  Jeg smider hermed mit lod i puljen og håber på at heldet tilsmiler mig :-)

  Kh Helle

  SvarSlet
 9. Er i den grad med!
  Og den skal under træet til en som trænger til at få sit syn på monarki revideret.
  Julefred eller ej, det kan kun gå for langsomt med at holde op med kollektivt at føle os underlegne pga nedarvede privilegier!
  At kongehuset er så gammelt er kun en ekstra grund til at tage er opgør.
  Hvorfor skal vi respektere en familie ekstra ultra meget for at deres forfædre i 500 år var gode til at rage al magt til sig? Og at folk derefter holdt dem ved magten fordi de ikke kunne forestille sig at nogen anden end den familie bestemte?
  *måske skule jeg tage noget blodtryksdæmpende*

  SvarSlet
 10. Neeejjj, den ville jeg gerne vinde - især hvis man så lige kan nå at læse den OG bruge den til gave - må man gerne det? Så er det jo dobbeltglæde :)

  SvarSlet
 11. Altså min mor elsker kongehuset, så det vil være en perfekt gave til hende. Fra hendes datter der 'not so much' mht kongehuset. (se nu på realiteterne Mor!)

  SvarSlet
 12. Min mor skal have den. Hun er det mest antiroyale menneske man kan opstøve.

  SvarSlet
 13. Den er lige den perfekte gave til min mor! Både thriller og kongehuset - helt fantastisk til hende :)

  SvarSlet
 14. Den ville jeg gerne vinde. Men kan ikke love, at jeg ikke beholder den for mig selv.

  SvarSlet
 15. Kan "en man holder af" være en selv? For den vil jeg gerne ha :)
  Kh Anette

  SvarSlet
 16. Åh, den vil jeg gerne vinde - til mig selv ;-)

  SvarSlet
 17. Jeg vil også gerne være med. Jeg ved endda, hvilket familiemedlem, der vil elske at få den under juletræet.

  Den lille grønne

  SvarSlet
 18. Min Tante Ingeborg på 95 vil elske den bog!

  SvarSlet
 19. Please, tag mig! Jeg mangler lige en ekstra stak argumenter, når jeg kaster mig ud i diskussionen med royalisterne! MÅ altså læse mere om det forbrug af sengetøj!!!

  SvarSlet
 20. Et lod i puljen til en fynbo (hvor vi i øvrigt jf. danmarks statistik for halvdelens vedkommende skifter sengetøj mindre end 2 gange om måneden.)

  SvarSlet
 21. Jeg benytter lige lejligheden til at sige tak for en god og klog og sjov blog. Man kommer både til at klukke og tænke sig om. Tak.
  Og så håber jeg da at vinde bogen. :-)

  SvarSlet
 22. Den vil jeg gerne vinde. Et lod, tak.

  SvarSlet
 23. Vi giver ikke hinanden gaver derhjemme (altså manden og jeg) pga. økonomi.
  At kunne lægge denne under træet som en gave til os begge ville være super fedt! Og efter din tekst var jeg jo nødt til at læse lidt mere om bogen. Lige noget for mig.
  Så bed om et lod, tak :)

  SvarSlet
 24. Den vil jeg rigtig gerne vinde!
  Den står på min mors ønskeliste og det ville klart hjælpe på både min SU økonomi og min dårlige samvittighed over ikke at komme hjem til jul, men vælge at arbejde istedet for.

  SvarSlet
 25. Dejligt. Jeg hader dem også og vil gerne vinde.

  SvarSlet
 26. Det ku' i den grad blive en "fra mig til mig" gave :)

  SvarSlet
 27. Åh, den lyder spændende! mig mig mig!

  SvarSlet
 28. Jeg er klart med! Kh Trine (Trinestevn@yahoo.dk)

  SvarSlet
 29. Uhh, den gad jeg godt at vinde!:o)

  SvarSlet
 30. Nøj den vil jeg gerne vinde - krydser fingre :)

  SvarSlet
 31. Den vil jeg gerne vinde! :)

  stine0610@gmail.com

  SvarSlet
 32. Åh yes, sikke et fedt indlæg ! Du skriver virkelig sjovt, eller, altså, forstået på den måde at du skriver tekst der er stor underholdning i :) Bogen vil jeg give mig selv hvis jeg vinder, no doubt. 030786(a)gmail.com

  SvarSlet
 33. Mangler netop en god bog til aften læsning :)

  lorentsen22@hotmail.com

  SvarSlet
 34. Kunne de ikke nøjes med at få skiftet sengetøj hver søndag i stedet for?

  Jeg vil gerne have bogen. Min far vil elske at læse den :)

  SvarSlet
 35. Deltager gerne :-)

  Og hvor er det befriende med dit syn på kongehuset. Lige ud af posen. Det er dejligt der stadig er nogen der tør.

  daniellalind@live.dk

  SvarSlet
 36. Håber jeg er heldig
  Deltager gerne
  lki@lobe.dk

  SvarSlet
 37. Deltager gerne - så kan jeg få lidt ondt i røven:-)
  lmn@bws.dk

  SvarSlet
 38. Den vil jeg rigtig gerne vinde :-)

  SvarSlet
 39. Perfekt gave til min post-skilsmisse kæreste! Alt ved ham er perfekt, bortset fra, at han elsker kongehuset!!!! Kh, Xolxikke

  SvarSlet