torsdag den 23. august 2012

Når jeg bli’r gammel.

Er vi enige om, at de der ’man’ snakker meget om, at konkurrencen mellem de unge i dag er frygtelig hård? Ja? Godt. For jeg kan ikke lige nå at bruge en time på at finde en kilde, og jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal starte det her indlæg.

Baseret på min egen, personlige antropologiske undersøgelse, hvor 6 forskellige fitnesscentre udgør studiefeltet, må jeg sige, at det godt kan være, at konkurrencen er hård blandt de unge, men it better be, for ellers kommer de aldrig til at stå distancen, når de bliver gamle.
Hold. Nu. Kæft.

Jeg har i tidens løb været omkring et par rimeligt seriøse sportsfolk eller 3, men jeg har aldrig blandt dem oplevet den indædte konkurrencementalitet, jeg ser og hører hos de gamle.
”Nåååå! Snyder man i dag..?” brølet fra cykelstativerne til hende i bil i det tonefald, der lader som om det er kærligt drillende, men som i virkeligheden er hånligt. ”Hva søren!? Der har vi jo månedens gæst!” lyder det højt og frydefuldt tværs igennem cafeområdet, når Ilse kommer snigende med sin taske og forsøger at slippe uset forbi Svend-Åges årvågne blik. (Formodes de ikke at have alle mulige farver stær, der skulle svække synet i den alder? Ikke her. Her er der udelukkende kaskader af alfa-, beta- og gammastråler, der får det HELE med).

Når de står i omklædningen, laver de noget, der for udenforstående kunne ligne small talk, men hvis man lytter – og det gør man - - skamløst – så er det én lang opregning af egen indsats og et forsvar, der primært består af sygdomme. De træner dobbelthold, hvor de mellem timerne nærmest rituelt skal ud i tasken efter en proteinbar, så de kan hilse på ALLE, de møder med: ”Nå, man møder nok til direktørtid i dag hahaha" *spørgmighvorlængejegharværether spørgmighvorlængejegharværether*

Og når synet nu er så godt, som det er, har jeg en mistanke om, at det ikke er pga. svigtende hørelse, at alle meritter skal udblæses ved 200 db.
Det kan godt ske, at det er det samme til banko og stavgang, og et eller andet sted, er det jo også en slags fællesskab. Under alle omstændigheder er det vel langt at foretrække, fremfor at de sidder ensomme derhjemme. Og selvom de for mig er én stor klynge af blanke isser og snehvide pudderkrøller, er der sikkert også undergrupperinger i dén forsamling.

Det slår mig lige, at der måske er lige så mange intriger i seniorcity, som i de kredse jeg selv kender til. Har man også affærer som 73-årig? Ej. Har man? De knalder i hvert fald ikke i solarierne og spabadet. (Blev der sagt!!)
Nå, det var et sidespring (hvis I forstår sår’n lille en..). Men jeg tror, at det er godt at vi har arenaer som instagram og facebook at varme op på, for alle vores billeder af spinatshakes (#aftensmad #skinnyme) og løbesko (#Ifuckingdidit!) er for småting at regne sammenlignet med índsatsen til den store finale.

Sgu da godt, at vi til den tid i det mindste ikke har et arbejde, vi skal passe ved siden af.

7 kommentarer:

 1. Hihi oh so true - gælder vidt i alle aldre det der!! ;-);-)

  SvarSlet
 2. Hahaaaaaa - skægge betragtninger.

  SvarSlet
 3. Er det ikke allerede sådan? Lidt???

  SvarSlet
 4. Det er hermed mit mål at knalde i solen når jeg blir 70!

  SvarSlet
 5. Åh ja - der er mange gode! Der er også tendensen med at lægge de 5 holder præcist så spredt så man helt sikkert ikke kan opdage at her er én som tager MANGE hold!
  - eller VIL DU HAVE DEM ALLESAMMEN PÅ EN GANG kommentaren når instruktøren samler sedler ind.

  Nå det så er sagt, så kan vi vist alle som kommer i det miljø ikke fraskrive os en lille del af det der konkurrence noget :-/

  Men lille T - denn der med 70 og en tur i solen, den blir du sgu fulgt op på :o)

  SvarSlet
 6. K - det er en aftale. Gad vide om man får brug for flere eller færre poletter? Tager det længere eller kortere tid?

  SvarSlet