fredag den 8. juni 2012

Læs den nu bare.

Jeg har lige læst Annamettes nye bog Længsler & Leverpostej. Det skulle du også tage at gøre. Og det siger jeg ikke bare fordi, jeg synes, at hun er en skøn dame, som jeg godt gad boede i kaffeafstand fra mig. Jeg siger det også fordi, det er en virkelig god bog.

Helt kort til dem, der ikke lige er snublet over den endnu, handler den som titlen antyder om, hvordan det påvirker et parforhold at få børn. VENT! Du må ikke gå. Den er nemlig OGSÅ god, hvis man er single. Eller planlægger børn, og dermed stadig er der, hvor man i al hemmelighed stadig tror, at alle de mødre, der tuder og klager og har rande under øjnene og børn med pletter på tøjet, bare ikke har fattet konceptet ”planlægning”, hvilket man gudskelov selv har, og derfor med sikkerhed bliver verdens mest udsovede, veltrænede og laid back mor, når den tid kommer. Jamen, det troede vi sgu da alle sammen, gjorde vi ikke?

Annamette har to børn, jeg har et. Hun bor sammen med børnenes far. Det gør jeg ikke. Hun har adgang til regelmæssig sex med en, der ikke først skal have kørekort til hendes krop. Det har jeg ikke. Og alligevel var der simpelthen så mange steder i bogen, hvor genkendelighedsfaktoren for mig var 1:1. Jeg ved godt, hvad hun mener, når hun spørger sig selv, hvor længe hun skal blive ved med at lade som om, den krop, hun har nu, bare er en midlertidig en, indtil hendes rigtige krop kommer tilbage. Og jeg måtte lige lægge bogen to minutter, da jeg læste ”Mit liv er anderledes, og jeg skal ikke begynde at måle mit liv med det liv jeg havde, inden jeg fik børn. Det har min hjerne hele tiden vidst, men min krop har været lidt uenig.”

Jeg har læst Annamettes blog, siden hun begyndte at skrive, og bogen her er en slags behind the scenes. Men det, som bøger kan, som blogs ikke er ret velegnede til, er at tegne hele billedet. Eller i hvert fald en væsentlig større del af det. For når man blogger, er der nogle emner, man ikke skriver om, fordi det ville fremstå helt forkert og uproportionerede, hvis de bliver taget ud af deres kontekst. I en bog kan man godt slippe af sted med at skrive, at man hader sin mand, og savner livet uden børn, fordi bogen som helhed er gennemsyret af kærligheden til begge dele. Hvis man skrev det på sin blog, og en ny læser faldt ind forbi, ville samme udsagn formentlig sætte én i et noget andet lys.
Det er en dejlig livsbekræftende bog, og jeg kom til at læse den på halvanden dag, så jeg er nu gået i stalkerposition for at få hende til at skrive noget mere.

Mens vi venter på det, fejrer vi begivenheden med et historisk brud på min ellers ufravigelige ’no-give-aways’-regel, så du kan vinde bogen her hos mig. Jamen, fordi den er god, jo. Smid en kommentar om, hvorfor Annamette rocker, så trækker jeg lod. Man kan smide lod i tombolaen til på søndag kl. 20.
God weekend.

63 kommentarer:

 1. Annamette rocker, fordi hun tør at løbe i en pink, stram heldragt! Jeg vil super gerne vinde den bog.

  SvarSlet
 2. Annamette rocker, fordi hun er utroligt self made (på den fede måde), og fordi hun hviler nok i sig selv til at turde alt; inkl. vise sig en en pink løbedragt eller med babse-tørklæde :-)

  SvarSlet
 3. Jeg ved faktisk ikke om Annamette rocker, men hvis jeg vinder bogen kan jeg jo finde ud af det ;-)

  SvarSlet
 4. Anamette Fuhrmann rocker, fordi hun TØR. Helt basalt, men knap så simpelt.

  Uha, jeg gider godt vinde!

  SvarSlet
 5. Hej Linda,

  Årh din blog er nu heller ikke helt tosset ;o)
  Jeg vil gerne vinde Annamettes bog.

  Klem fra Lene

  SvarSlet
 6. Åh jeg vil SÅ gerne vinde den bog. For hende Annamette rocker for vildt med skønne og ærlige glimt fra MIN hverdag?!?
  :-) Liv

  SvarSlet
 7. Fru Fuhrmann er så åben at det 'rocker' ved grænser for hvad der må skrives og ikke skrives.

  SvarSlet
 8. Jeg kender hende ikke, men jeg vil gerne læse om livet som mor. Jeg kommer aldrig i den situation, da jeg bliver én af dem, der har tjek på det hele. Ja, jeg gør. Du skal ikke sige noget andet, for så tør jeg slet ikke det der med børn. Bum!

  SvarSlet
 9. Annamette rocker fordi hun er hudløst ærligt - også når det gør ondt.

  Cille

  SvarSlet
 10. Annemette rocker fordi hun er ærlig.

  SvarSlet
 11. Jeg gider virkelig godt læse Annamettes bog, mens jeg venter på en fra dig...

  Hanne (som fik sat sin laid back overskudsagtige mor-attitude på prøve da nummer to valgte at tage en ven med. Riiiimelig svært at være overskudsagtig med 3 børn når den ældste endnu ikke er 2,5 år gammel...)

  SvarSlet
 12. Jeg vil godt lige indskyde, det samme som Hanne herover. Hvad med dig, du? Valget om at have Anton selv og hvordan i gør det? Måske med et kapitel fra barnefaderen også?
  Annamette er så pisse politisk ukorrekt, og hun er den eneste i hele landet med en pik på sit rullegardin! Hvis.den stadig er der...

  SvarSlet
 13. Hvis du laver giveaway, så er jeg med. Da især, når det er bogstaver, der kan vindes! Kh TBS

  SvarSlet
 14. PS - hun rocker fordi hendes forsøg på at feng shui'e sig ud af dødvandet gik ud på at købe tyve meter rød velour :-)

  SvarSlet
 15. Hun rocker fordi hun beskriver livet med børn sådan som det er
  :) Lisbeth

  SvarSlet
 16. Følger også hendes blog - og hun er så skøn, ærlig og ligetil. Love it!:-)

  SvarSlet
 17. Har først lige klikket ind på hendes blog nu, og tilmeldte mig straks hendes nyhedsbrev. Mine øjne blev straks forkælet, da jeg ved første øjekast fandt jeg det, jeg elsker at se (og som du i øvrigt har tilfælles med hende); ærlighed, humor, ironi, hverdagsliv og selvuhøjtidelighed! Great!! That rocks!

  SvarSlet
 18. kender hende ikke men det vil jeg gerne :-) go weekend

  SvarSlet
 19. Jeg vil også gerne indvies :D

  SvarSlet
 20. Jeg synes Annamette rocker, fordi hun indrømmer, at: hun ikke altid orker børn og mand ... og pik. Selvom hun også elsker alle tre ting. Og fordi hun turde sætte sin blog lidt på pause for at få skrevet den bog, som var vigtig for hende (og fro en hel masse af os andre!?)

  SvarSlet
 21. Annemette rocker fordi hun inspirerede mig til målet om 10 km løb i sommers - jeg overskud lidt og endte med et maj-marathon. Hun er sej fordi hun er ærlig på bloggen - og jeg tjekker altid dagligt fer nye indlæg, også i tørkeperioden hvor bogskrivning stod på :)

  SvarSlet
 22. Eeej, og så retter dumme iPad navnet! Jeg ved altså godt at hun hedder Annamette ;)

  SvarSlet
 23. Jeg er læser af Fuhrmanns blog og synes godt om hendes ærlige, humoristiske og ligefremme måde at skrive på - så jeg vil absolut gerne vinde hendes nye bog!

  Randi

  SvarSlet
 24. Annamette rocker fordi at jeg har fået lov at sy et par bryster til hende...det er sq en stor ære! Og det er faktisk Ulf Pilgaards aflagte fra Cirkusrevyen, som der er arbejdet lidt videre med - og så nu er Annamettes...Jeg synes det er rocket at lade en anden blogger sy bryster til én selv!

  SvarSlet
 25. Den bog SKAL være min. Jeg har også mand og barn og sparsom sex og planlægger alt hvad jeg kan og det hjælper ikke en skid, og jeg skal på charter med all inclusive og jeg er så bange for at kede mig ihjel at jeg bare skal have den bog med! PICK ME!

  SvarSlet
 26. Fuhrmann rocker fordi hun skriver underholdende og tankevækkende på én gang - det er optur!!!

  Jonna

  SvarSlet
 27. AnnaMetter rocker ved det man tør skrive om når hun skriver om manglende lyst til pik og længslen efter at få lysten igen - det er bare SÅ modigt!
  kh
  Anne

  SvarSlet
 28. Annamette rocker fordi hun er Annamette. Bum!

  SvarSlet
 29. Annamette rocker fordi hun siger det som det er. Den bog lyder spændende at læse -jeg er lidt træt af diverse dameblade med deres sukkersøde eksempler på hverdagen og hvordan man bør være og føle..

  SvarSlet
 30. Annamette rocker ganske enkelt fordi hun kalder en spade for en spade! Hun er hudløst ærlig, og der bliver ikke pyntet på noget!

  Jeg læser Annamettes blog. Og jeg læser din (indlysende, ikk'?) Og et par stykker til. Og der squ da, fordi I kan det der! Altså rocke :-)

  Mvh.
  Dorte W.

  SvarSlet
 31. Furhmann rocker, fordi vi kan genkende så meget af os selv i det, hun skriver/siger - fordi hun "bare" er lige som os, tænker som os, men siger det højt.

  Ok? Godt og så hit med bogen ;-)

  SvarSlet
 32. Jeg vil gerne læse den bog, så jeg kan finde ud af hvorfor hun er så sej ;)

  SvarSlet
 33. Hun rocker lige så meget som dig!
  Og alle de andre seje kvinder der har overskud til at dele deres tanker med os andre.
  Anette

  SvarSlet
 34. Jamen det er jo fordi hun slår hovedet på sømmet i sin blog - og så er jeg sikker på at hun også vil gøre det i sin bog. Og få mig til at få en aha-oplevelse....

  SvarSlet
 35. Jo, den bog kunne godt være spændende at læse :-)

  SvarSlet
 36. Jeg vil bare gerne ha at DU snart skriver en bog! Om det er om et konkret emne som "single-mor", om det er om livet generelt - eller evt. den længe ventede sidste bog i Twilight sagaen, er ligegyldigt(Ja, hvis kosten ikke selv vil skrive den - så må vi jo hjælpe hende)... Skriv nu bare :)

  SvarSlet
 37. Hurra, endnu en mulighed. Jeg er med her også!

  SvarSlet
 38. Tja - hvis du bryder din regl om ingen give aways, så bryder jeg min regl om aldrig at deltage...

  SvarSlet
 39. Måske rocker hun... Men jeg ved det ærligt talt ikke - hvis jeg vidste det var der vel ingen grund til at vinde bogen, for så havde jeg jo læste den allerede?!

  SvarSlet
 40. Annamette rocker, fordi hun siger det lige ud.

  Jeg trænger så meget til at læse, at verden er afsindig med børn, og at man gerne må sige det højt. Og knalde alle dem, der siger "Nyd det nu, mens de er små, det kommer aldrig tilbage" en lige højre, mens man med rødsprængte øjne råber "NEJ! HELDIGVIS!".

  SvarSlet
 41. Annamette rocker fordi hun er super sjov og skarp.

  lone.lone@hotmail.fr

  SvarSlet
 42. Jeg startede med at læse din blog for 2 år siden, hvorigennem jeg også fandt Annamettes blog, som jeg så stadig klikker hen på via din blog. Jeg er skeptisk overfor at følge flere blogs, men efter at have fulgt Annamette længe og hun så stillede op til løb i den lyserøde dragt, så var jeg SOLGT. Simpelthen så fantastisk, gid det var mig!
  Ih, hvor vil jeg gerne læse den bog.
  /Sille.

  SvarSlet
 43. Hun rocker, fordi hun siger alt det højt, som vi andre ikke tør! Det er så uendeligt befriende! Og som mange andre også siger, så gør det hende altså ikke mindre sej, at hun løber 10 km i verdens grimmeste pink heldragt<3

  SvarSlet
 44. Annamette rocker fordi hun skiftede sit profil-billede på bloggen ud med et hun selv havde taget med sit webcam, fordi hun synes at hun så for pæn ud på det hun havde fået taget professionelt.
  Bog? Ja, tak! :)

  SvarSlet
 45. Ej, den gad jeg virkelig, virkelig godt læse!!! Sara

  SvarSlet
 46. Annamette rocker fordi hun ikke lader som om livet er lutter lagkage, selvom manden er lækker og ungerne nuttede. Hun banker ikke egen selvfedme ind i smasken på andre mødres halvdårlige selvværd, selvom hun formentlig kunne slippe afsted med det - for hun har jo rockstarstatus i blogosfæren. Og når det er sagt, så synes jeg også at en bog fra DIG om dit valg af moderskab ville rocke for vildt..

  SvarSlet
 47. Jeg vil så skide gerne læse den bog. Har lige sat mig selv i ro-børns situatione for seks uger siden, og hold da op!!!
  Hilsen Johanne

  SvarSlet
 48. Hun "rocker" fordi hun tør sætte ord på det alle vi andre føler

  Lisa

  SvarSlet
 49. Jeg har også fulgt hendes blog, og synes hun har en befriende ærlig måde at skrive på kombineret med en kæmpe humoristisk sans :)
  Tror hendes bog er på nogenlunde samme måde

  SvarSlet
 50. Åhh den vil jeg gerne vinde :-) Damen har jo så meget ret!

  Mvh
  Merete

  SvarSlet
 51. Jeg har faktisk savnet Annamette. For hun rocker helt klart, når hun løber i pink og tør være helt hudløst ærlig, men jeg synes fakisk, at det er et stykke tid siden at hun har være sådan helt til stede i blogland. Hun har sikkert haft travlt med den bog og sit liv og God bless - gi' mig den bog og så er jeg med på vognen igen. Gotta love that girl, eh. I mellemtiden vil jeg sige tak til dig, fantastiske Linda, som formår barn, spinning og fuldtidsjob samtidig med at du også liiiige når at dele dine skarpe, ærlige og imponerende humoristiske betragtninger med mig og alle de andre damer derude. Jeg lægger aldrig en kommentar, men uanset så er jeg her og jeg bliver bliver glad, inspireret og eftertænksom af at du deler lidt af dig. Tak for det.

  SvarSlet
 52. Fordi hun tør sætte ord på noget af det som mange kvinder tumler md, men ikke tør tale om af frygt for at blive stemplet som en dårlig mor/kæreste/elsker/ven - og ennda udgive det på skrift så hele Danmark for adgang til det meget private, for at andre kan vide de ikke er alene.

  SvarSlet
 53. Jow tak, den vil jeg gerne vinde. For jeg tænker, at den skal redde mit parforhold. :)

  SvarSlet
 54. Annamette rocker, når hun spænder afsted i sin pinke heldragt, hun er sej !!

  og så er hun rocker sej, fordi hun tør sige alt det vi andre ofte nøjes med at tænke!

  SvarSlet
 55. Uh-uh-uh den vil jeg også gerne vinde! Lod herfra!

  SvarSlet
 56. Jeg ved ikke hvorfor hun rocker, men jeg kan se på dit indlæg at jeg trænger til at få en øjenåbner, inden baby kommer om ca 3 måneder.
  Jeg troede virkelig, at det bare var et spørgsmål om planlægning?!?

  SvarSlet
 57. Jeg ved, at hun løb i den der pink fantom-dragt, men hvordan hun ellers rocker, har jeg til gode at finde ud af. Så en bog om moder-medaljens knapt så glansbilledagtige bagside, vil jeg da utrolig gerne vinde.

  SvarSlet
 58. Hun rocker fordi hun er ærlig omkring det faktum at børn kan trætte en så meget at søvn kommer i højere kurs end sex, selvom man havde svoret at det aldrig skulle ske for een selv...

  SvarSlet
 59. AnneMette rocks, fordi hun rent faktisk har sat sig ned og skrevet en ærlig bog!

  SvarSlet
 60. Fordi hun giver en singlemor som mig selv troen på, at jeg ikke er et underligt, rodet og undermenneske, men gør det bedste jeg kan i al min alenehed med to små piger. Derudover en fornemmelse af fællesskab OG et smil på læben. Ville med glæde vinde den bog :-)

  SvarSlet
 61. Annamette rocker fordi hun tør vise os livet behind the scenes. HUn had taget blogger get skridt videre, som mange ikke tør. Dét er prisværdigt!

  SvarSlet
 62. Hver eneste ENESTE gang jeg overvejer tanken om børn, så bliver jeg skræmt fra vid og sans, af dem, der fortæller hvordan det RIGTIGT er. Jeg forventer at det vil være rædselsfuldt, (alt det man har hørt om manglende søvn-tortur, skrigeri, rådvildhed, manglende vennekontakt, job-problemer, sexproblemer, ængstelse for de sygdomme babyen får, plus alt det jeg glemmer) men når jeg hører de Ærlige Fortællinger, så bliver det altid lige 10% MERE frygtindgydende.

  Pyha! Jeg tør simpelthen bare ikke.

  SvarSlet